„Prietenia în Duh dăinuieşte în veşnicie”


Bucuria întâlnirii cu prietenii noștri de la Hațeg a fost reînnoită vineri, 13 septembrie, prin vizita pe care tineri din Orăștie, participanți la ITO 2019, ne-au făcut-o.

Împreună, am repetat experiența „cafehezei”, doar cu alte teme. Printre subiectele dezbătute atunci amintim: „Muzica” , „ITO”, „Teatrul”, „Ce ne opreşte să fim sfinţi?”. Tinerii din Orăştie au fost pentru prima dată la Orthocaffe în Deva, şi sperăm că nonconformisul acestei cafenele îi va aduce cât mai des în Deva.

Noi, cei de la Orthocaffe Deva, nu le-am rămas însă datori prietenilor noştri de la Orăştie, ci le-am întors vizita ieri, 19 septembrie. Întâlnirea a avut loc în curtea bisericii parohiei Orăştie III avându-i drept gazde pe părintele paroh Ionel Scânteie şi pe părintele Florin Oltean. Dintre activităţile pe care le-am desfăşurat amintim deja tradiţionala „cafeheză” cu teme precum: „gândirea”, „transumanismul”, „şcoala”, „ascultarea de duhovnic”, „balanţa dintre vorbă şi tăcere”, „care este păcatul cel mai greu?”. Mai apoi, la vreme potrivită, tinerii din cele două Protopopiate au participat activ la Vecernie dând răspunsurile la strană. Întâlnirea noastră a fost încununată cu pizza şi cântece la chitară până la lăsatul serii.

Prin aceste vizite pe care ni le-am făcut în această lună unii altora am reuşit să formăm un grup frumos de prieteni pe care distanţa nu îi desparte pentru că Hristos îi uneşte, vorba aceea: „Ochii care nu se văd, se aşteaptă”. Ne bucurăm de acest grup şi, totodată, ne bucurăm de faptul că, deşi iniţial el a fost un grup format din participanţii ITO 2019, totuşi acum este într-o continuă creştere.

Ciurea Dumitru-Adrian


GALERIE FOTO