Părintele Zaharia Zaharou a susținut la Deva conferința „Fiți mulțumitori!”


Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, miercuri, 13 noiembrie 2019, Părintele Zaharia Zaharou de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Anglia, a susținut o conferință duhovnicească în sala „Spiru Haret” a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara din Deva.

În cadrul conferinței, intitulată „Fiți mulțumitori!” Părintele Arhimandrit Zaharia a punctat că trebuie să aducem mulțumită lui Dumnezeu deoarece toate câte le-am primit de la El sunt cu titlu de împrumut și singura cale de a face ca aceste lucruri să devină ale noastre în veșnicie este să aducem pururea mulțumită Ziditorului nostru. Actul central al viețuirii noastre este Sfânta Liturghie și în aceasta aducem mulțumită lui Dumnezeu pentru tot ceea ce a făcut pentru noi, pentru Pătimirile Sale, pentru Crucea Sa, pentru Învierea Sa, pentru tot ceea ce a făcut pentru lume. De asemenea, îi mulțumim pentru Sfinții pe care ni I-a dăruit și mai ales pentru Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, Maica Sa. De aceea Liturghia este o taină așa de înfricoșată și de măreață pe care dacă o săvârșim cu toată atenția și frica ieșim din ea renăscuți. Îi mulțumim lui Dumnezeu în Liturghie pentru tot ceea ce a făcut pentru mântuirea noastră și ieșim din Liturghie plini de har mântuitor.

După susținerea conferinței propriu-zise, a urmat partea a doua a întâlnirii, în timpul căreia Părintele Arhimandrit Zaharia a răspuns întrebărilor adresate de către publicul din sală.


GALERIE FOTO