Copiii îl cinstesc pe ocrotitorul lor – Sf. Stelian Paflagonul


„Iar Iisus le-a zis: Da. Au niciodată n-ați citit că din gura copiilor și a celor ce sug Ți-ai pregătit laudă?” (Matei 21, 16)

Fiindcă în această zi, a 26-a a lunii noiembrie, facem pomenire și Sfântului Stelian Paflagonul, care este ocrotitorul copiilor, ieri, la asfințit, copii care frecventează Centrul de tineret „Orthocaffe” din Hațeg, dimpreună cu părinți, bunici și dascăli, au ales să-l cinstească prin rugăciune pe Sfântul Stelian, participând la Vecernia cu Litie, ce s-a săvârșit în Biserica „Sfântul Ioan de la Prislop” din Hațeg, de către Părintele paroh Radu Bacter și de către Părintele Gabriel Iuga, profesor la Liceul Teoretic „I. C. Brătianu” din localitate.

În cuvântul de învățătură, Părintele Radu Bacter le-a vorbit copiilor despre viața sfântului, despre mijlocirea sfinților, despre dragostea și bunătatea lui Dumnezeu, dar și despre folosul de a trăi frumos, asemenea sfinților.

După slujbă, cei mici au rămas în biserică pentru a desena și a colinda. La plecare, pe chipurile tuturor se puteau vedea pacea și bucuria, date de rugăciune și de comuniunea frățească în Biserica lui Hristos.

Flaviu Lauran


GALERIE FOTO