Eroii nu mor niciodată


Luni, 16 decembrie, la împlinirea a treizeci de ani de la începutul Revoluției din 1989 la Timișoara, tineri ai Centrului de tineret Orthocaffe din Hațeg, elevi și profesori de la școlile din localitate, dimpreună cu oficialitățile locale au comemorat eroii care și-au pierdut viața în acele zile memorabile și de referință pentru istoria recentă a poporului român.

La Troița din centrul orașului, un sobor de preoți a oficiat slujba Parastasului pentru eroi, după care Dl. Gelu Demian, viceprimarul orașului Hațeg și D-na. Cornelia Neiconi, profesor de istorie la Liceul Teoretic „I.C. Brătianu”, au prezentat în scurte cuvântări succesiunea momentelor și a evenimentelor, după cum s-au petrecut atât la nivel național, dar mai ales la nivel local.

Și pentru militarii hațegani, plutonierul major Valeriu Cristea, împușcat la Hațeg și căpitanul Ioan Mircea Stângă, căzut la Hunedoara, camarazii lor, ofițeri în rezervă au depus coroane de flori.

Evenimentul a continuat mai tarziu, la sediul Orthocaffe, unde Dl. Prof. Iancu Badiu a proiectat imagini video de la protestele din Hațeg, de acum treizeci de ani. Tinerii au fost onorați de prezența D-lui Alin Cristea, fiul eroului Valeriu Cristea, care a povestit experiența tristă prin care a trecut la doar 15 ani, pe când era elev în clasa a X-a.

„Doamne, vino Doamne, să vezi ce-a mai rămas din oameni…!”

Roxana Lauran


GALERIE FOTO