Concert caritabil de Crăciun – Lumina de la Bethleem


Miercuri, 18 decembrie 2019, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, a avut loc la Sala Teatrului de Artă din Deva, concertul de Crăciun Lumina de la Bethleem, aflat la cea de-a 12-a ediție.

Seara de muzică a debutat cu câteva colinde și cântece de Crăciun interpretate de corul tinerilor membri ai Clubului de Voluntariat al Centrului pentru tineri ORTHOCAFFE din Deva, cor pregătit și dirijat de părintele Nicolae VLAD, absolvent și al Facultății de Muzică din Timișoara. Au urmat tinerele soliste Anstasia Voinea și Maria Ramona Trifon, secondate de Pop Antoniu. În continuare, Părintele Radu Trifon, consilier pentru învățământ și activități cu tineretul al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a susținut concertul LUMINA de LA BETHLEEM, o cateheză muzicală despre semnificația praznicului Nașterii Domnului, punctată de interpretarea mai multor piese muzicale, compoziții proprii și preluări din repertoriul românesc. Ultima parte a concertului a fost rezervată colindelor, cântecelor de Crăciun și cântecelor dedicate părinților, în variantă folk și pop-rock, interpretate de Ioan Trifon, Filip Trifon, Alin Gheju și Pr. Radu Trifon. Cele mai multe dintre refrene au fost reluate și cântate de publicul prezent în sală, tineri de toate vârstele. La final, tinerii artiși împreună cu cei peste 300 de spectatori aflați în sală au cântat colinda tradițională O, ce veste minunată!

Evenimentul a fost transmis live pe Facebook prin bunăvoința și priceperea Părintelui Mircea Mihuleț, inspector media al Episcopiei Devei și Hunedoarei, și s-a bucurat de prezența a peste 1300 de spectatori online.

Concertul a avut și un scop caritabil, s-au strâns donații în bani pentru ajutorarea tinerei Luiza Elena Kurti, o fetiță în vârstă de doar 5 ani din localitatea Săulești, județul Hunedoara, care suferă de sindromul osos APERT și are nevoie de multiple operații costisitoare. Pe această cale organizatorii mulțumesc tuturor celor implicați în susținerea acestui concert, dar și tuturor celor prezenți în sală, care prin bunăvoința și dărnicia lor au adus mângâiere și bucurie micuței Elena Luiza și părinților ei prin sumele de bani donate, dorindu-le tuturor Sărbători Binecuvântate.


GALERIE FOTO