Duminica Întoarcerii Fiului Risipitor la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Deva


În Duminica a 34-a după Rusalii, 16 februarie, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, și cu Preasfințitul Părinte Episcop Daniil Stoenescu, alături de un sobor de preoți și diaconi, la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” și „Întâmpinarea Domnului” din Deva. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Anastasis” – formația Catedralei.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, care, făcând referire la pericopa evanghelică citită la Sfânta Liturghie, despre întoarcerea fiului risipitor, a vorbit despre marea iubire a lui Dumnezeu pentru oameni. Deși unii oameni cad în păcate grele, Dumnezeu îi primește și pe aceștia dacă își recunosc vina și manifestă pocăință sinceră.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit ierarhilor veniți la Deva în acestă duminică și a adresat un cuvânt de binecuvântare credincioșilor prezenți la slujbă.


GALERIE FOTO