A doua seară a Canonului Mare în Episcopia Devei și Hunedoarei


Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit slujba Pavecerniței Mari, marți, 16 martie 2021, la biserica „Schimbarea la Față” din Hunedoara. În cadrul Pavecerniței s-a citit a doua parte a Canonului Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a rostit și un cuvânt despre Canonul de pocăință, rânduială care ne îndeamnă la meditație și ne ajută să înțelegem că noi, oamenii, greșim ușor și că e nevoie de multă trezvie pentru ca întoarcerea noastă să fie grabnică spre Dumnezeu.

Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a slujit Pavecernița Mare și Canonul cel Mare la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Brad.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul a vorbit despre faptul că în perioada Postului Mare, pe lângă postirea de alimente, trebuie să luăm aminte la postirea sufletului trăind în smerenie, iar ca model desăvârșit de smerenie Îl avem chiar pe Mântuitorul Iisus Hristos, Care, pentru a ne mântui din robia păcatului, a suferit moartea pe Cruce.


GALERIE FOTO