Buna Vestire | Hramul bisericii parohiei Deva II


În ziua praznicului Bunei Vestiri, 25 martie 2021, biserica parohiei Deva II și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, au săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul a rostit cuvântul de învățătură despre rolul Maicii Domnului în iconomia mântuirii noastre, Fecioara Maria fiind singura femeie vrednică să se numească și să fie Maică a Mântuitorului Iisus Hristos. Preasfinția Sa a vorbit și despre trei dintre virtuțile care rezumă pe scurt întreaga stare de sfințenie și întreaga viață a Maicii Domnului: dragostea nemărginită către Dumnezeu și către oameni izvorâtă dintr-o inimă curată, smerenia desăvârșită și ascultarea cuvântului lui Dumnezeu.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a rostit un cuvânt de binecuvântare, îndemnând pe cei prezenți ca în perioada Postului Mare să fie mai îngăduitori cu aproapele lor, arătând mai multă iubire și iertând mai mult.


GALERIE FOTO