Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica a doua din Postul Mare


În Duminica a doua din Postul Mare – a Sfântului Ierarh Grigorie Palama, 28 martie 2021, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” – Crișan, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Preasfinția Sa a rostit și omilia pericopei evanghelice citită la Sfânta Liturghie, despre vindecarea slăbănogului din Capernaum prin iertarea păcatelor de către Fiul lui Dumnezeu întrupat, Mântuitorul Iisus Hristos. Multe boli ale noastre se datorează păcatelor, iar păcatele pot fi iertate prin Taina Spovedaniei, prin mărturisire smerită și căință sinceră.

În această Duminică, din încredințarea Preasfințitului Părinte Episcop Gurie, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Hațeg.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre credința slăbănogului bolnav, din pericopa evanghelică a acestei Duminici, și despre credința celor patru prieteni care l-au adus înaintea lui Dumnezeu făcând posibilă vindecarea minunată. Credința este darul cel mai de preț pe care Dumnezeu l-a dat omului și cu puterea credinței omul reușește să biruiască orice ispită și orice încercare, orice provocare și orice teamă.


GALERIE FOTO