Slujirile ierarhilor hunedoreni la Denia celor 12 Evanghelii


Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Denia celor 12 Evanghelii în Joia cea Mare, 29 aprilie 2021, la ceas de seară, la biserica „Sfânta Treime” din Hunedoara. Denia din această seară are ca elemente specifice, citirea celor 12 Evanghelii ale patimilor și scoaterea solemnă a Sfintei Cruci în mijlocul bisericii. La finalul slujbei, Preasfinția Sa a îndemnat pe cei prezenți să mediteze, în zilele ce au mai rămas până la praznicul Învierii Domnului, la momentele pătimirilor Domnului nostru Iisus Hristos.

Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a slujit Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu soborul slujitor.

Preasfinția Sa a rostit și un cuvânt de învățătură despre mesajul pericopelor evanghelice de la slujba Deniei, în care se arată dragostea Mântuitorului Iisus Hristos față de lume, pentru care a răbdat atâtea pătimiri. Doar arătând dragoste și iubire frățească unii către alții, putem să ne numim și noi ucenici și prieteni ai lui Hristos.


GALERIE FOTO