Sfântul Cuvios Irodion de la Lainci | Hramul Schitului Bălata


În a doua zi de Paști, 3 mai 2021, când se face pomenirea Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici, Schitul Bălata și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, alături de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Nestor Hunedoreanul a rostit omilia pericopei evanghelice a acestei zile, care prezintă lucrarea Sfântului Ioan Botezătorul de a pregăti lumea pentru arătarea pe pământ a Fiului lui Dumnezeu întrupat, Domnul nostru Iisus Hristos. De asemenea, Preasfinția sa a vorbit și despre arătările Mântuitorului înaintea ucenicilor și femeilor mironosițe după înviere. La finalul cuvântului a îndemnat pe cei prezenți să ia ca pildă viața Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici, astăzi prăznuit, care a trăit pe deplin învățătura lui Hristos, împlinind poruncile lui Dumnezeu și primind darul sfințeniei.

La finalul slujbei a vorbit Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, despre bucuria adusă de zilele praznicului Învierii, bucurie sfântă ce vine de dincolo de lume și care ne conduce spre o stare specială a ființei noastre, de exaltare interioară.


GALERIE FOTO