Târnosirea bisericii din satul Valea Lupului


În Duminica a șasea după Paști – când la Sfânta Liturghie se citește pericopa vindecării orbului din naștere, 6 iunie 2021, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit împreună cu Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, în filia Valea Lupului din parohia Baru Mare, Protopopiatul Petroșani. Cu acest prilej biserica din localitate, care își prăznuiește și hramul în această duminică, a fost târnosită, iar apoi a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a rostit cuvântul de învățătură, despre chemarea pe care ne-o adresează Mântuitorul Iisus Hristos prin Biserică și prin slujitorii acesteia, să ne întoarcem de la păcate pe calea ce duce spre veșnicie, asemenea orbului din naștere care a fost vindecat și nu a primit doar darul vederii trupești, ci și darul cunoașterii de Dumnezeu. La fel și noi, astăzi, în Biserică ne găsim liniștea sufletească, ne împăcăm cu Dumnezeu și ne împărtășim de darurile Sfântului Duh.

Pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în mijlocul credincioșilor pe care îi păstorește, preotul paroh Gheorghe Sfara a fost hirotesit iconom, iar credincioșii implicați mai activ în renovarea și înfrumusețarea locașului de cult au primit gramate de cinstire.


GALERIE FOTO