Un an de la deschiderea Casei de tip familial pentru copii din Săulești


Sâmbătă, 26 iunie 2021, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopiei Devei și al Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, au fost prezenți în mijlocul copiilor de la Casa de tip familial pentru copii „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Săulești.

Ierarhii hunedoreni împreună cu Părintele Sebastian Vândălac – consilier social al eparhiei hunedorene și coordonator al centrului, au săvârșit o slujbă de mulțumire, la un an de la inaugurarea așezământului social, în prezența copiilor și a angajaților.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a rostit un cuvânt părintesc de încurajare, îndemnând copiii să fie ascultători și de ajutor unii pentru alții, străduindu-se să acumuleze cât mai multe cunoștințe, atât la școală, cât și la activitățile de la centru. La finalul cuvântului, Preasfinția Sa a mulțumit Părintelui coordonator, tuturor angajaților și colaboratorilor așezământului social.

În continuare a avut loc o masă festivă.

Deschiderea Casei de tip familial pentru copii de la Săulești a avut loc în 22 iunie 2020, ea devenind deja acasă pentru 11 copii.


GALERIE FOTO