Sesiune de dezbateri pe tema campaniei de donare de sânge organizată la Episcopia Devei și Hunedoarei


Joi, 8 iulie 2021, la sediul Episcopiei Devei și Hunedoarei, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a avut loc sesiunea de dezbateri, organizată de Centrul de Transfuzie Sanguină, coordonat de doamna director dr. Victoria Hălmagi, având ca subiect importanța donării de sânge, în contextul lipsei acute înregistrată la nivel național.

La întâlnire au participat reprezentanți ai mai multor instituții și autorități publice locale și județene, implicați în campania de conștientizare a importanței donării de sânge.

În cadrul sesiunii de dezbateri s-a subliniat implicarea susținută a Episcopiei Devei și Hunedoarei în campania de donare de sânge la nivel județean și s-a accentuat faptul că parteneriatul cu Biserica Ortodoxă hunedoreană s-a dovedit a fi cel mai eficient în ceea ce privește numărul de donatori mobilizați pentru donarea de sânge. S-a punctat și faptul că, în data de 29 iulie 2021, la sediul Protopopiatului Brad, se va organiza o amplă acțiune de donare de sânge, coordonată de reprezentanții acestui Protopopiat.

Episcopia Devei și Hunedoarei mulțumește în mod deosebit părinților protopopi și fiecărui preot și credincios în parte pentru implicare și solidaritate și se va mobiliza, pe mai departe, prin structurile parohiale, coordonate de cele cinci Protopopiate din județ, în campania de donare de sânge, străduindu-se permanent să conștientizeze comunitățile locale asupra acestei necesități stringente pentru salvarea vieții semenilor aflați în situații extreme.

Înregistrarea video a mesei rotunde poate vi vizionată aici:

https://www.facebook.com/publivestudio/videos/1207674929680441


GALERIE FOTO