Slujirile ierarhilor hunedoreni la praznicul Adormirii Maicii Domnului


În ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului, duminică, 15 august 2021, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Groapa Seacă – Petrila Jieț, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În timpul slujbei, la momentul rânduit, Părintele diacon Andrei Dimitriu a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei Livezeni II.

În cuvântul de învățătură rostit despre praznicul Adormirii Maicii Domnului, Preasfinția Sa a prezentat viața sfântă și calitățile Maicii Domnului, datorită cărora are mare cinstire în rândul credincioșilor, fiind cel mai important model de răbdare în suferințe și încercări.

Din încredințarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Deva, împreună cu soborul slujitor.

Preasfinția Sa a rostit și cuvântul de învățătură în care, din mulțimea de virtuți ale Maicii Domnului, a evidențiat tăcerea, discreția și anonimatul, virtuți întâlnite mai rar astăzi, și apoi a explicat faptul că prin rugăciunile de mijlocire pentru neamul creștinesc Născătoarea de Dumnezeu lucrează în Biserică până la sfârșitul veacului.


GALERIE FOTO