Ziua de 23 octombrie – zi de doliu în județul Hunedoara


În memoria Preasfințitului Părintele Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Consiliul Județean Hunedoara a decis ca ziua de sâmbătă, 23 octombrie, când va avea loc slujba de înmormântare a primului Episcop al eparhiei Devei și Hunedoarei, să fie zi de doliu județean.

„Declararea zilei de 23 octombrie ca zi de doliu în județul Hunedoara este un semn de adâncă recunoștință și prețuire pentru întreaga contribuție adusă de înaltul prelat bisericesc, Cetățean de Onoare al Județului Hunedoara din anul 2010, la revigorarea vieții creștine din județul nostru, pentru munca sa neobosită în folosul Bisericii și al oamenilor. Dezvoltarea vieții clericale, crearea rețelei de așezăminte de protecție socială pentru sărmani și copiii orfani, susținerea vieții culturale din județul Hunedoara și promovarea elitelor reprezintă dor a parte misiunii Sale aici, pe aceste locuri” – a transmis Consiliul Județean Hunedoara.

Preasfințitul Părinte Gurie a păstorit Episcopia Devei și Hunedoarei timp de 12 ani.

În ziua de 23 octombrie, instituțiile din subordinea Consiliului Județean Hunedoara își vor adapta programul în mod corespunzător, manifestările cultural-artistice din această zi urmând să fie reprogramate.