Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a târnosit biserica din satul Visca


Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit sâmbătă, 9 aprilie 2022, slujba de târnosire a bisericii „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Visca, Protopopiatul Deva, iar apoi a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu soborul de preoți și diaconi. La momentul potrivit din cadrul slujbei teologul Gelu Muntean a fost hirotonit întru diacon, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohiei Valea Sângeorgiului din Protopopiatul Orăștie.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți Preasfinția Sa a vorbit despre rânduiala târnosirii lăcașului de cult și despre binecuvântarea și harul pe care Dumnezeu le revarsă peste cei ce își îndreaptă pașii, în duminici și sărbători, spre casa lui Dumnezeu – spre biserică.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită slujba Parastasului pentru Părintele Episcop Gurie, primul arhipăstor al eparhiei hunedorene, și pentru ctitorii și binefăcătorii bisericii din Visca, trecuți la cele veșnice.

Pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în mijlocul credincioșilor din parohia sa și pentru implicarea în renovarea lăcașului de cult Părintele paroh Adrian Crișan-Pantea a fost hirotesit sachelar, iar credincioșii implicați activ în viața parohiei au primit gramate de cinstire.


GALERIE FOTO