Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Silvașu de Jos a fost târnosită


Sâmbătă, 7 mai 2022, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a oficiat slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Silvașu de Jos, Protopopiatul Hațeg, iar apoi a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu soborul de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți Preasfinția Sa a explicat rânduiala slujbei de târnosire a bisericii și importanța lăcașului de cult în viața credincioșilor – locul unde primim hrana cea nepieritoare, unindu-ne cu Hristos prin Sfânta Împărtășanie.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită slujba Parastasului pentru Părintele Episcop Gurie, primul arhipăstor al eparhiei hunedorene, și pentru ctitorii și binefăcătorii bisericii din localitate, trecuți la cele veșnice.

Pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în mijlocul credincioșilor din parohia sa și pentru implicarea în renovarea bisericii Preotul paroh Radu Toma a fost hirotesit sachelar, iar credincioșii implicați în renovarea lăcașului de cult au primit acte de cinstire.


GALERIE FOTO