Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar


La începutul anului școlar 2022-2023, Episcopia Devei și Hunedoarei sprijină elevii proveniți din familii defavorizate, acțiunea devenind deja o tradiție.

Cu binecuvântarea și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, și în acest an eparhia hunedoreană a donat 300 de ghiozdane complet echipate cu rechizitele necesare procesului de învățământ, acestea fiind împărțite în zilele trecute în cele cinci protopopiate hunedorene: Deva, Brad, Hațeg, Orăștie și Petroșani.

Echiparea ghiozdanelor a fost realizată la Centrul de zi pentru copii „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” din Deva, în cadrul căruia Episcopia Devei și Hunedoarei oferă zilnic sprijin educațional, o masă caldă și ajutor la teme pentru 20 de copii. Tot în contextul acțiunilor de prevenire a abandonului școlar, eparhia hunedoreană acordă și în acest an bursa de studiu „Părintele Arsenie Boca”.

Școala constituie fundamentul și premisa esențială în dezvoltarea unei societăți civilizate, în care valorile autentice ale culturii și identității naționale și principiile de conduită morală sunt infuzate celor care participă la procesul educațional în mod continuu, conform programei de învățământ. Parteneriatul dintre Școală și Biserică nu este decât o reiterare a ceea ce Biserica a constituit de-a lungul veacurilor, o oază de cultură și de formare a marilor școli care, alături de familie, au constituit temelia dezvoltării culturii românești.


GALERIE FOTO