Slujirile ierarhilor hunedoreni la praznicul Înălțării Domnului


De praznicul Înălțării Domnului, joi, 25 mai 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu soborul slujitor, la Altarul de vară din curtea Catedralei Episcopale din Deva.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre promisiunea Mântuitorului Iisus Hristos făcută ucenicilor, la Înălțarea de pe pământ la cer, de a rămâne prezent până la sfârșitul veacurilor, explicând că prezența Sa în Biserică, între oameni, sub chipul Trupului și Sângelui Său, este o prezență sfințitoare.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la biserica cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților” – Catedrala Eroilor din municipiul Hunedoara, împreună cu soborul de preoți și diaconi.

Preasfinția Sa a explicat în cuvântul de învățătură că Înălțându-se la ceruri, Mântuitorului Iisus Hristos a înălțat și firea noastră omenească, după ce, întrupându-Se și făcându-Se om, a răscumpărat prin răstignirea pe Cruce păcatele lui Adam și ale urmașilor lui.


GALERIE FOTO