Concurs de creație Stop Motion

BUCURĂ-TE DE LIBERTATE !

 Regulamentul concursului

Libertatea omului este partea divină din el” (Petre Țuțea)

         Contextul european actual reprezintă o provocare la adresa libertății și demnității persoanei umane. Vedem acest lucru în exodul sutelor de mii de oameni din Orientul Apropiat care împinși de nevoia de a fi liberi și-au părăsit propriile țări pentru a se stabili într-o zonă care promite nu doar bunăstare economică ci mai ales libertatea, factor atât de necesar împlinirii destinului uman.

         Tema concursului vrea să accentueze libertatea spiritului care presupune la rândul ei toate celelalte forme de libertate: de la libertate socială și culturală, la libertatea de expresie, fiind condiții necesare pentru a putea fi cu adevărat tolerant într-o societate extrem de diversă etnic și implicit cultural-religios.

         Vă propunem să realizați un mini-proiect în tehnica stop-motion pe tema „Bucură-te de libertate!”. Acesta constă în:

  1. Realizarea unui set de fotografii pe care ulterior le veți ansambla într-un videoclip stop-motion. Durata videoclipului să fie cuprinsă între 15 secunde şi 1 minut.
  2. Realizarea unui videoclip care să conțină prezentarea echipei și a procesului care a dus la realizarea mini-proiectului.

Se pot înscrie la concurs doar echipe formate din 3 membri. Toți participanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani. La realizarea mini-proiectului cât şi pentru videoclipul de prezentare puteți folosi orice metodă care să vă evidențieze creativitatea.

Dead-line-ul pentru depunerea proiectului este 2 decembrie 2015. Premierea va avea loc în săptămâna 14-18 decembrie, la care sunt așteptați toți participanții.

Formularul de înscriere în concurs se poate descărca de pe site-ul: episcopiadevei.ro – secţiunea Învăţământ. După completare, formularul va fi trimis pe adresa de e-mail: tineret@episcopiadevei.ro

Proiectele se vor depune în format electronic pe DVD la sediul Episcopiei Devei și Hunedoarei, Str. Avram Iancu, nr. 2, între orele 9-15.

Bucura-te de libertate_3