Acțiune socială pentru persoanele vârstnice în cadrul Sectorului Social al Episcopiei Devei și a Hunedoarei


EPDH_23.06.2017_Actiune sociala varstnici-6Vineri, 23 iunie 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Sectorul Social al Episcopiei Devei și Hunedoarei a organizat o activitate pentru un grup de persoane vârstnice și copii.

Această activitate se desfășoară în cadrul proiectului „GENERAȚII – Împreună”, care are ca scop sprijinirea persoanelor vârstnice pentru a-și menține statutul de membrii deplini și activi ai comunității prin participarea la activități comune realizate împreună cu copii și tineri.

Obiectivul acestor evenimente este insuflarea unei stări de bucurie în sufletele persoanelor vârstnice care se simt singure, conştientizarea de către copii a nevoii de iubire şi respect a persoanelor vârstnice, stimularea comunicării între generații, precum și ajutorarea persoanelor vârstnice care se află în situații vulnerabile.

În cadrul întâlnirii, vârstnicii au lucrat împreună cu copiii de la Colegiul Tehnic Energetic „D. Hurmuzescu” Deva, Corpul 2, sub îndrumarea doamnei profesoare Petronela Luncan.

La finalul activității, vârstnicii au primit din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei pachete cu alimente, iar copiii au primit dulciuri, ca recompensă pentru implicarea lor.


GALERIE FOTO