Acțiune socială pentru persoanele vârstnice în cadrul Sectorului Social-Filantropic


Joi, 22 noiembrie 2018, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Sectorul Social al Episcopiei Devei și Hunedoarei a organizat o activitate socială pentru un grup de persoane vârstnice.

În cadrul întâlnirii copii de la Colegiul Tehnic Energetic „D. Hurmuzescu” Deva, Corpul 2, sub îndrumarea doamnei profesoare Petronela Luncan, au avut ocazia de a asculta povești de viața ale persoanelor vârstnice care au adus cu ele fotografii și amintiri reprezentative din copilăria lor.

Obiectivul acestor evenimente este insuflarea unei stări de bucurie în sufletele persoanelor vârstnice care se simt singure, conştientizarea de către copii a nevoii de iubire şi respect a persoanelor vârstnice, stimularea comunicării între generații, precum și ajutorarea persoanelor vârstnice care se află în situații vulnerabile.

Această activitate realizată în parteneriat cu Colegiul Tehnic Energetic „D. Hurmuzescu” Deva, face parte din cadrul proiectului „100 de povestiri din 100 de ani ai României”, inițiat de elevi și profesori de la colegiul menționat mai sus și este cuprinsă în calendarul de activități extrașcolare, dedicate „Centenarului Marii Uniri”.

La finalul activității atât copii, cât și persoanele vârstnice, au primit din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei pachete cu alimente și dulciuri.


GALERIE FOTO