Activitate socială pentru persoanele vârstnice în cadrul Sectorului Social al Episcopiei Devei și Hunedoarei


Marți, 19 februarie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Sectorul Social al Episcopiei Devei și Hunedoarei a organizat o activitate socială pentru un grup de persoane vârstnice.

Obiectivul acestor evenimente este insuflarea unei stări de bucurie în sufletele persoanelor vârstnice care simt singurătatea, conştientizarea de către copii a nevoii de iubire şi respect a persoanelor vârstnice, stimularea unei bune comunicări între generații, precum și ajutorarea persoanelor vârstnice care se află în situații vulnerabile.

Abordarea intergenerațională are la bază convingerea că fiecare persoană, indiferent de vârstă, reprezintă o resursă importanță pentru comunitate, iar valorificarea potențialului tuturor membrilor comunității, interacțiunea și dialogul între generații sunt premisele esențiale pentru construirea unei comunități puternice.

În cadrul întâlnirii, persoanele vârstnice au avut din nou ocazia să lucreze împreună cu elevii Colegiului Tehnic Energetic „D. Hurmuzescu” Deva, Corpul 2, sub îndrumarea doamnei profesoare Petronela Luncan, realizând împreună felicitări pe care copii le-au dăruit vârstnicilor, exprimându-și astfel respectul și iubirea față de ei.

La finalul activității, vârstnicii au primit din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei, pachete cu alimente, iar copiii pachete cu dulciuri.


GALERIE FOTO