Activități educațional – religioase cu elevii Colegiului Național „Decebal” din Deva pe parcursul anului școlar 2016-2017


În perioada 01.03-07.04.2017, la inițiativa elevilor din clasele a III-a și a V-a de la Colegiul Național Decebal Deva, s-a derulat proiectul Bucuria Învierii Domnului revărsată prin culoare, ce a constat în realizarea de icoane pe sticlă, coordonați de prof. Anca Mariș, Daciana Vonu și Elena Indrei.

În 01.04.2017 a avut loc Concursul Național Interdisciplinar Cultură și Spiritualitate românească faza județeană, la Călan, la care a participat eleva Oprița Andreea – clasa a VII-a, și a obținut nota 8.90 Mențiune.

În perioada 10.04-14.04.2017 s-a realizat o epoziție de icoane la Colegiul Național Decebal din Deva, în cadrul proiectului Bucuria Învierii Domnului revărsată prin culoare!, realizată de elevii claselor a III-a și a V-a, coordonați de prof. Anca Mariș, Daciana Vonu și Elena Indrei.

În 12.04.2017 s-a realizat o expoziție de icoane în cadrul proiectului: Bucuria Învierii Domnului revărsată prin culoare, la Centrul de Plasament din Brad, cu sprijinul doamnei director Rusu Elena. Astfel, membrii cluburilor Lions Deva Sarmizegetusa și Leo Deva Sarmizegetusa au reușit pentru câteva ore să umple de fericire sufletele copiilor din acest centru, realizând un Atelier de creație ce a constat în confecționarea de obiecte cu specific pascal, încondeierea ouălor și o expoziție de icoane pe sticlă cu tematică pascală, sub îndrumarea domnului director Marin Florin Ilieș de la Colegiul Național Decebal din Deva, și a profesoarelor Anca Mariș, Elena Indrei și Daciana Vonu.

În perioadele 16.04 – 21.04.2017 și 21.04 – 28.04.2017, s-a realizat o expoziție de icoane în cadrul proiectului Bucuria Învierii Domnului revărsată prin culoare, la Catedrala Episcopală din Deva, cu ocazia sfintelor sărbători pascale.

În perioada martie – iunie 2017 s-a derulat Concursul Național Biserica Locaș de închinare Zalău, ediția a VII-a, 2017, la care au participat și elevi de la Colegiul Național Decebal Deva obținând următoarele premii: Scarpellini Anna – secțiunea fotografie – Premiul I; Jovanovic Sanja – secțiunea colaj – Mențiune; Szep Raluca – secțiunea colaj Premiul III; Gabor Bianca – secțiunea desen – Mențiune; Pintea Vlad – secțiunea desen – Premiul II; Sărdan Cristian – secțiunea desen – Mențiune; aceștia au fost coordonați de profesoarele Anca Mariș, Daciana Vonu și Mara Katalin Tomesc.

În perioada aprilie – iunie 2017 s-a derulat Proiectul Educațional Județean Învierea Domnului, prilej de bucurie sfântă Hunedoara, ediţia a VI-a, 2017, la care au participat elevi de la Colegiul Național Decebal Deva și au obținut următoarele premii: Niță Maria – secțiunea pictură pe sticlă – Premiul I; Trif Alexia – secțiunea colaj – Premiul I; Brînzan Daria – secțiunea desen – Premiul II; Jovanovic Sanja – secțiunea colaj – Premiul II; prof. coord. Anca Mariș, Daciana Vonu și Mara Katalin Tomesc.

În 18.05.2017, elevii: Rosetti Maria, Ferri Francesca și Kelly Jack-Mihai din clasa a V-a au realizat un reportaj la noua Catedrală Ortodoxă din Deva, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, intitulat sugestiv Raiul ceresc oglindit în pictura bisericească!, în care au luat un interviu domnului profesor de Arte Vizuale Andrei Rosetti și prof. de Religie Daciana Vonu, montaj: Raul Rosetti, prof. coord. Daciana Vonu. Aducem mulțumiri pentru tot sprijinul acordat în realizarea acestui reportaj părinților slujitori ai noii Catedrale din Deva, Pr. prof. dr. Vasile Vlad și Pr. Adrian Bohuș.

Prof. Daciana Vonu


GALERIE FOTO