Activități cu tinerii în Parohia Ortodoxă „Sf. Nicolae”, Ribița


În parohia „Sf. Nicolae” din Ribița a devenit, deja, un obicei ca în preajma sărbătorii Învierii Domnului, copiii și tinerii împreună cu părintele paroh Diniș Ioan Petru să bucure sufletele credincioșilor cu diferite activitați.

Astfel festivalul-concurs de bătut toaca se desfăşoară din anul 2013 în ajunul Floriilor, la iniţiativa părintelui Ioan. Copiii, îmbrăcaţi in straie tradiţionale, invaţă să bată toaca şi impărtăşesc, apoi, credincioşilor veniţi la biserică, cântecul străbun al lemnului. Prin acest binecuvântat spectacol se continuă tradiţia strămoşească.

Festivalul – concurs s-a bucurat şi în acest an de popularitate în rândul credincioşilor, care au participat în număr mare, dar şi a copiilor, care au fost foarte încântaţi să ducă mai departe tradiţia cântecului bisericesc, dar şi a portului popular. Premierea concurenţilor are loc în a doua zi de Paşte. Toţi participanţii au reprodus foarte bine cântecul străvechi al lemnului.

Nu doar la bătut toaca se pricep cei mici. De curând au participat împreună cu părintele la o acțiune de ecologizare a zonei. Această activitate s-a desfășurat în parteneriat cu Școala Gimnazială „Preot Iosif Comșa” din Ribița.

Activitatea de ecologizare s-a desfăşurat în localităţile Uibăreşti şi Ribiţa. Au participat elevii Şcolii Gimnaziale din comuna Ribiţa, impreună cu câţiva profesori. Elevii au fost instruiţi cu privire la importanţa unui mediu sănătos şi li s-a atras atenţia asupra necesității păstrării curăţeniei.

Grija față de natura înconjurătoare nu înseamnă că se uită grija fața de aproapele nostru. Dacă este o datorie să păstram curat mediul în care trăim cu atât mai mult este mai frumoasă grija fața de cei aflați în dificultate. În Săptămâna Mare, părintele a mobilizat câţiva copii din sat pentru a împărţi donaţiile strânse in cadrul campaniei umanitare desfăşurate in Săptămâna Altfel la Şcoala din Ribiţa. Au fost donate haine, fructe şi produse alimentare. Acestea au fost oferite la persoane nevoiaşe in sat.