Binecuvântare de lucrări în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Chișcădaga


EDH_Slujire_Chiscadaga20.05.2017-6Sâmbătă, 20 mai 2017, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Litughie în biserica „Sfinții Arhangheli Mihali și Gavriil” a parohiei Chișcădaga, protopopiatul Brad. Cu acest prilej a oficiat o slujbă de binecuvântare a lucrărilor efectuate la lăcașul de cult.

În cuvântul de învățătură rostit credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre importanța lăcașului de cult în viața unei comunități parohiale, în acesta săvârșindu-se cele mai importante Sfinte Taine din viața omului, încununate de primirea Trupului și Sângelui Mântuitorului nostru Iisus Hristos prin împărtășirea la Sfânta Liturghie.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit hirotesia întru iconom-stavrofor a părintelui paroh Daniel Faur, felicitându-l astfel pentru bogata și rodnica activitate pastoral-misionară întreprinsă în cuprinsul parohiei pe care o păstorește, iar la finalul Sfintei Liturghii, la propunerea părintelui paroh, Preasfinția Sa a acordat mai multe gramate de mulțumire celor implicați în proiectul de reabilitare al bisericii, îndemnându-i să rămână în continuare la fel de apropiați și devotați lucrării Bisericii noastre dreptmăritoare.

Preotul paroh a mulțumit apoi Preasfințitului Părinte Episcop Gurie pentru bucuria de a poposi în această zi în mijlocul comunității ortodoxe din Chișcădaga.

La final, a fost săvârșită o slujbă de binecuvântare a noii capele mortuare din localitate.


GALERIE FOTO