Binecuvântare arhierească în parohia Bănița


În Duminica a 30-a după Rusalii, 27 noiembrie 2022, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a parohiei Bănița din Protopopiatul Petroșani, împreună cu soborul de preoți și diaconi. În timpul slujbei, Părintele diacon Vlad Vesa a fost hirotonit preot pe seama parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Lunca Moților, cu filiile Căraci și Cărăstău, din Protopopiatul Brad.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa, rostind omilia pericopei evanghelice despre dregătorul bogat și păzirea poruncilor, citită în această duminică, a explicat că pilda aceasta arată vremelnicia bunurilor materiale, fiind un îndemn pentru cei avuți să împlinească virtutea milosteniei, pentru a se îmbogăți în fapte bune, adunându-și comoară în cer.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba de sfințire a casei parohiale, fostul preot paroh Nicolae Volintiru și credincioșii implicați în construirea acesteia fiind răsplătiți cu acte de cinstire.


GALERIE FOTO