Binecuvântare arhierească la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Hunedoara


În Duminica a 19-a după Pogorârea Sfântului Duh, 2 octombrie 2022, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a slujit la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din municipiul Hunedoara, săvârșind slujba de sfințire a lucrărilor efectuate la exteriorul lăcașului de cult și a picturii. În continuare Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu soborul slujitor.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Episcop Nestor, rostind omilia pericopei evanghelice a acestei Duminici, despre porunca Mântuitorului Iisus Hristos de a iubi pe vrăjmași, a explicat că aceasta se poate împlini prin intermediul rugăciunii care, cu harul lui Dumnezeu, schimbă inima omului spre a deveni iertătoare, milostivă, făcătoare de pace și izvor de dragoste.

La finalul Sfintei Liturghii, Preotul paroh Remus Fessner a fost hirotesit iconom ca urmare a ostenelii depuse în vederea renovării bisericii, iar preoții pensionari Ioan Chitidean și Corneliu Jurca, foști slujitori ai acestei parohii, au fost hirotesiți iconomi-stavrofori. De asemenea, credincioșii implicați în activitățile de restaurare ale lăcașului de cult au primit acte de cinstire.


GALERIE FOTO