Binecuvântare de lucrări în parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea Petroșani-Livezeni


EPDH - 09.10.2016 - Binecuvantare lucrari Livezeni 2-53Duminică, 9 octombrie 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a poposit în mijlocul credincioșilor parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea Livezeni, protopopiatul Petroșani, județul Hunedoara.

Urmare unui amplu proiect de reabilitare și înfrumusețare a lăcașului de cult, Preasfințitul Părinte Gurie a săvârșit o slujbă de binecuvântare a lucrărilor efectuate, ca apoi să oficieze, alături de un ales sobor de preoți și diaconi și în fața a numeroși credincioși veniți să participe la bucuria comunității, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit celor prezenți despre îndemnul dătător de viață al Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Sfânta Evanghelie, Cuvântul lui Dumnezeu, devine pentru cei încredințați de puterea lui Hristos izvor de lumină și de bucurie, mila dumnezeiască neavând margini pentru cei ce caută izbăvirea de păcate și mântuirea sufletelor lor. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să rămână în continuare vlăstare pline de roadă duhovnicească în ogorul Bisericii și le-a transmis ca grija față de cele sfinte să constituie prioritatea lor în lumea aceasta spre a deveni moștenitori ai Împărăției lui Dumnezeu.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, datorită rodnicei activități pastoral-misionare desfășurate în mijlocul parohiei încredințate lor spre păstorire, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit hirotesia întru iconom-stavrofor a părintelui Barbu Dănău și hirotesia întru iconom a părintelui Marius Cristian Isai.

La finalul Sfintei Liturghii, la recomandarea părinților slujitori, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a înmânat mai multe gramate de mulțumire celor care s-au implicat activ în lucrările de înfrumusețare a bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din parohia Petroșani-Livezeni II, protopopiatul Petroșani, județul Hunedoara.


GALERIE FOTO