Binecuvântare de lucrări la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Brad


EPDH_14.10.2017_Slujire Brad-1Sâmbătă, 14 octombrie 2017, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, credincioșii parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Brad au îmbrăcat haine de sărbătoare cu prilejul oficierii slujbei binecuvântării de lucrări a sfântului locaș. Aceasta a fost săvârșită de către un sobor de arhierei, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Alături de acesta au slujit Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Daniil, Episcopul Daciei Felix, împreună cu un ales sobor de preoți și diaconi. A urmat apoi săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii.

Pentru osteneala depusă în restaurarea bisericii, preotul Alexandru Letea a fost hirotesit iconom stavrofor, iar preotul Ioan Jorza și credincioșii implicați mai activ în înfrumusețarea lăcașului de cult, au primit gramate de mulțumire.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Laurențiu a vorbit despre minunata viețuire a sfinților și despre rugăciunile pe care aceștia le săvârșesc către Preasfânta Treime, mijlocind neîncetat pentru cei care îi cinstesc și aleargă cu credință să ceară ajutor pe calea mântuirii.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Episcop Daniil a rostit un cuvânt în care a vorbit despre viața și minunile Sfintei Cuvioase Maicii noastre Parascheva de la Iași, care de atâția ani se roagă neîncetat pentru neamul nostru românesc.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit ierarhilor, soborului slujitor și credincioșilor prezenți pentru bucuria de a fi împreună în această zi de aleasă sărbătoare.


GALERIE FOTO