Binecuvântare de lucrări la biserica „Sf. Ierarh Nicolae” a filiei Livadia de Coastă


În Duminica a șaptea după Paști, 20 mai 2018, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în filia Livadia de Coastă a parohiei Livadia, Protopopiatul Petroșani, împreună cu Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria. Cu acest prilej, a fost săvârșită slujba binecuvântării de lucrări la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” și sfințirea troiței din curtea lăcașului de cult, după care soborul slujitor a oficiat Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, făcând referire la pericopa evanghelică din această Duminică, care ni-L arată pe Mântuitorul Iisus Hristos rugându-se Părintelui ceresc, a vorbit despre importanța rugăciunii în viața credincioșilor, după modelul Învățătorului rugăciunii, pe care Sfintele Evanghelii ni-L înfățișează rugându-se deseori și mai ales înainte de misiunile importante pe care le avea de plinit pe pământ.

Pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în cadrul parohiei sale, preotul Nicolae Lădar a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar credincioșii implicați mai activ în restaurarea lăcașului de cult au primit gramate de mulțumire. De asemenea, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a primit titlul de „Cetățean de onoare” al Comunei Baru.

La final, arhipăstorul hunedorean a mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop Siluan pentru împreuna slujire din aceasă zi, și tuturor celor prezenți la sărbătoarea comunității din Livadia de Coastă.


GALERIE FOTO