Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Sita Buzăului – jud. Covasna a fost resfințită


În Duminica Fiului risipitor, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Sita Buzăului a îmbrăcat haină de sărbătoare, Biserica fiind resfințită de „Troiță de arhierei”, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei și Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei înconjurați de un sobor de preoți și diaconi în prezența unei mari mulțimi de credincioși.

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, după slujba de târnosire a rostit un bogat cuvânt de învățătură despre rânduiala sfințirii Bisericii. În cadrul Dumnezeieștii Liturghii a rostit cuvânt de învățătură la Pericopa Evanghelică a Fiului risipitor. În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Muntean Adrian Gheorghiță a fost hirotonit preot.

La propunerea Preasfințitului Părinte Andrei, Înaltpreasfinția Sa a acordat înalta distincție „Crucea Șaguniană pentru clerici” Preacucernicului Preot TOHĂNEAN FLORIN-CORNEL, Protopopul Protopopiatului Ortodox Buzăul Transilvan și Preacucernicului Preot BERCU IOAN, Protopopul Protopopiatului Ortodox Sfântu Gheorghe.

Preasfinția Sa a acordat acte de recunoștință Preacucernicului Preot TOHĂNEAN FLORIN-CORNEL, Protopopul Protopopiatului Ortodox Buzăul Transilvan, în semn de apreciere pentru rodnica activitate în cei 32 de ani de slujire clericală, din care 20 de ani de slujire în distinsa calitate de protopop și Preacucernicului Preot BERCU IOAN, Protopopul Protopopiatului Ortodox Sfântu Gheorghe, în semn de apreciere pentru rodnica activitate în cei 45 de ani de slujire clericală, din care 16 de ani de slujire în distinsa calitate de protopop pusă în slujba Sfintei noastre Biserici și a neamului românesc din această parte de țară.

Domnului STOICA NICOLAE, Primarul Comunei Sita Buzăului, Județul Covasna și Domnului FILOFI CONSTANTIN, fost Primar al Comunei Sita Buzăului, Județul Covasna, le-au fost acordate distincția „Crucea Eparhială pentru mireni”. A fost acordat și Ordinul Eparhial „Mărturisitorii credinței străbune” pentru mireni celor care au sprijinit lucrările de înfrumusețare la biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Sita Buzăului Protopopiatul Buzăul Transilvan, județul Covasna.

Răspunsurile la strană au fost date de corul psaltic Kirios din Brașov.

Sursa: episcopiacvhr.ro


GALERIE FOTO