Biserica din parohia Ilia a fost târnosită


Sâmbătă, 20 august 2022, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a târnosit biserica cu hramurile „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din parohia Ilia, Protopopiatul Deva, iar apoi a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu soborul de preoți și diaconi la Altarul amenajat în pridvorul locașului de cult. În timpul slujbei, la momentul rânduit, Părintele diacon Paul Adam a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei „Buna Vestire” – Săliște, cu filia Trestia, din Protopopiatul Brad.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a explicat credincioșilor prezenți importanța cunoașterii lui Dumnezeu prin sfintele slujbe și prin rugăciune, pentru a trăi după voia Lui în această viață și a dobândi mai apoi fericirea veșnică întru Împărăția Sa.

Preotul paroh Teofil Silviu Bota a primit o gramată de mulțumire și o cruce pectorală, ca răsplată pentru osteneala depusă în renovarea locașului de cult. De asemenea, fostul Preot paroh Emil Bota și credincioșii implicați în activitățile parohiei au primit acte de cinstire.

La final, a fost oficiată slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire Episcopul Gurie Georgiu, pentru ctitorii locașului de cult și pentru preoteasa Camelia.


GALERIE FOTO