Biserica, Familia și Școala chemate să-și intensifice lucrarea de formare spirituală a tinerilor – Ediție aniversară a Congresului Hristos împărtășit copiilor


A zecea ediție a Congresului Național Hristos împărtășit copiilorse desfășoară astăzi și mâine, la Centrul social-pastoral Sfânta Cruce de la Mănăstirea Caraiman. Această ediție este una aniversară, dedicată împlinirii a zece ani de la extinderea proiectului Hristos împărtășit copiilor la nivel național.

PS Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, a participat la deschiderea întrunirii ca delegat al Patriarhului României.

La întrunirea din 19 septembrie 2017 au participat șefii birourilor de cateheză ai eparhiilor din țară și străinătate, reprezentanți ai Ministerului Educației și ai organizației partenere World Vision International România.

În deschidere, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a transmis mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, intitulat Recunoştinţă pentru împliniri, speranţă pentru viitor.

În contextul crizei actuale de ideal și de orientare spirituală a tinerilor din societatea secularizată, Biserica, alături de Familie și Școală, este chemată să-și intensifice lucrarea de formare duhovnicească a tinerilor, pentru ca aceştia să cultive iubirea faţă de Dumnezeu prin rugăciune şi iubirea faţă de semeni prin fapte bune, a transmis Patriarhul Daniel.

Preafericirea Sa a adresat felicitări celor care au contribuit la această lucrare cu multă dăruire de sine, bucurie şi eficienţă și a mulțumit lui Dumnezeu pentru lucrarea educaţională şi misionară desfăşurată timp de un deceniu.

În cadrul Congresului au fost rostite prelegeri despre importanța formării spirituale a copiilor și tinerilor. De asemenea, au fost prezentate rapoartele birourilor de cateheză parohială și s-au discutat strategii de colaborare între Școală, Familie și Biserică.

PS Varlaam a explicat că proiectul Hristos împărtășit copiilor a început acum doisprezece ani, dar a fost extins la nivel național în urmă cu un deceniu. Preasfinția Sa a subliniat necesitatea majoră de formare spirituală a tinerilor.

Tinerii și copiii trebuie să beneficieze și de această formare spirituală într-o societate secularizată, foarte instabilă din punct de vedere ideologic și al valorilor promovate, a adăugat PS Varlaam conform Radio Trinitas.

Lucrările congresului vor continua mâine la Centrul social-pastoral Sfânta Cruce de la Mănăstirea Caraiman.

Foto credit: Arhid. Ștefan Sfarghie / ZL


GALERIE FOTO