Biserica parohiei Simeria-Biscaria a fost târnosită


În Duminica a 19-a după Rusalii, 4 octombrie 2020, parohia Simeria-Biscaria a îmbrăcat haine de sărbătoare cu prilejul târnosirii bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Lăcașul de cult a trecut printr-un amplu șantier de restaurare interioară și exterioară.

Slujba de târnosire a fost oficiată de către trei arhierei ai Bisericii Ortodoxe Române: Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei, și arhipăstorul locului, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În continuare a fost săvârșită Dumnezeiasca Liturghie în curtea lăcașului de cult. Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Laurențiu.

Pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în mijlocul credincioșilor încredințați spre păstorire, preotul paroh Gabriel Basa și fostul preot paroh Traian Crișan au fost hirotesiți întru iconom-stavrofor.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a rostit un cuvânt de mulțumire sfințiților slujitori și tuturor credincioșilor prezenți.


GALERIE FOTO