Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Hășdat a fost târnosită


În Duminica a 33-a după Rusalii, 5 februarie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a târnosit biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din filia Hășdat a parohiei Nădăștia de Sus, Protopopiatul Deva. În continuare, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu soborul de preoți și diaconi, iar apoi slujba Parastasului pentru Episcopul Gurie Georgiu și pentru fostul Preot paroh Eugen Vișoi.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Episcop Nestor, tâlcuind pericopa evanghelică a acestei Duminici, a explicat că pilda vameșului și a fariseului ne învață, la începutul perioadei Triodului, să stăm cu smerenie înaintea lui Dumnezeu, rugându-ne pentru noi înșine și pentru ceilalți, dar fără să-i judecăm pentru faptele lor.

Pentru osteneala depusă în vederea restaurării lăcașului de cult Preotul paroh Ciprian Vișoi a primit o gramată de mulțumire, iar domnul Dan Bobouțanu – Primarul municipiului Hunedoara, a primit un act de cinstire ca urmare a sprijinirii lucrărilor de renovare ale bisericii.


GALERIE FOTO