Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Homorod a fost târnosită


În Duminica a 22-a după Rusalii, 30 octombrie 2022, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a târnosit biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Homorod, Protopopiatul Orăștie, iar apoi a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie împreună cu soborul de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a tâlcuit parabola bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, citită în această duminică, explicând că nu este faptă bună mai mare decât milostenia izvorâtă din dragoste pentru cei ce au nevoie de ajutor și îndemnând credincioșii prezenți să dăruiască cele materiale și vremelnice pentru a câștiga cele spirituale și veșnice.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită slujba Parastasului pentru Părintele Episcop Gurie Georgiu și pentru ctitorii și binefăcătorii bisericii, trecuți la cele veșnice.

Preotul paroh Ioan Sălăi a fost hirotesit iconom, ca urmare a ostenelii depuse în vederea renovării locașului de cult, iar credincioșii implicați în lucrările de restaurare au primit acte de cinstire.


GALERIE FOTO