Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Târnava de Criș a fost târnosită


În Duminica a 30-a după Rusalii, 26 noiembrie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a târnosit biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Târnava de Criș, Protopopiatul Brad, iar apoi a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, împreună cu soborul de preoți și diaconi.

La slujbă a fost prezent și Preasfințitul Părinte Episcop Daniil Stoenescu, care a rostit cuvântul de învățătură, vorbind despre slujba de sfințire a bisericii, despre pericopa evanghelică a acestei Duminici și despre sfinții zilei – plidă de trăire pentru cei ce doresc să împlinească cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos și să-și sfințească sufletele întru nădejdea dobândirii vieții veșnice.

Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a explicat credincioșilor prezenți că rânduiala liturgică a sfințirii bisericii reactualizează întreaga operă de mântuire a Fiului lui Dumnezeu, Sfântul Altar devenind locul unde Hristos se jertfește la fiecare Sfântă Liturghie și de unde se dă spre hrană celor ce se împărtășesc cu Sfintele Taine, ca arvună a vieții veșnice.

Pentru osteneala depusă în construcția și finalizarea lucrărilor la locașul de închinare Preasfinția Sa a hirotesit întru sachelar pe Preotul paroh Bogdan Ilea și întru iconom-stavrofor pe fostul Preot paroh, Dragomir Meltiș. De asemenea, credincioșii implicați în lucrările de construcție și înfrumusețare ale bisericii au primit acte de cinstire. Din partea Primăriei Comunei Vața de Jos și a Consiliului Local Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a primit o Diplomă de excelență.

La final, a fost săvârșită slujba de sfințire a troiței ridicată în fața locașului de cult, închinată eroilor români, și slujba Parastasului, fiind pomeniți Episcopul Gurie Georgiu și toți eroii neamului românesc.


GALERIE FOTO