Biserica și Armata – demersuri frățești pe pământ hunedorean – Ediția a IV-a


Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, marți, 4 iunie 2019, la Deva, s-a desfășurat cea de-a IV-a ediție a manifestării național-bisericești intitulată: Biserica și Armata – demersuri frățești pe pământ hunedorean.

Manifestarea, organizată de Sectorul Cultural al Centrului Eparhial și de Filiala Județeană „Sarmizegetusa” Hunedoara a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, a debutat cu slujba parastasului pentru toți membrii asociației amintite, mutați la cele veșnice. În fața troiței din curtea Catedralei Episcopale „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, s-au depus coroane de flori și s-a dat onorul militar, în cinstea tuturor acelora care și-a adus, ca prinos de jertfă pentru țară și neam, propria lor viață.

Participanții la această manifestare s-au închinat în Catedrala Episcopală din Deva, după care, partea a doua a manifestării s-a desfășurat în sala de festivități a Centrului Eparhial. Prin referatele susținute de către P. C. Părinte Prof. univ. dr. Florin Dobrei – Episcopia Devei și Hunedoarei la ceas aniversar și Dl. Col.(r) Dănilă Moldovan – Arma Geniu – folositoare în timp de pace și indispensabilă în timp de război, s-au evocat trei momente: 160 de ani de la înființarea armei geniu (31 mai 2019), Ziua Națională a Eroilor Neamului și 10 ani de la hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de înființare a Episcopiei Devei și Hunedoarei (19 iunie 2019).

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a transmis un gând de suflet celor prezenți.

Pr. Mihai Herban


GALERIE FOTO