Botezul Domnului prăznuit în Episcopia Devei și a Hunedoarei


EPDH_06.01.2017_Boboteaza_Catedrala-98Vineri, 6 ianuarie 2017, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, înconjurat fiind de către un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor prezenți despre însemnătatea duhovnicească a luminatului praznic pe care Biserica noastră dreptmăritoare îl prăznuiește astăzi, Botezul Mântuitorului pregătind Taina Botezului creștin, prin care omul se sfințește și intră în Biserică ca mlădiță lucrătoare în via lui Hristos. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să-și asume în lucrarea vieții lor cele trei virtuți creștine, credința, nădejdea și dragostea, ca pietre de temelie ale oricărui bun creștin și arme duhovnicești în lupta spre dobândirea mântuirii sufletelor noastre.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, alături de soborul slujitor, a săvârșit slujba de sfințire a Aghiazmei celei Mari.


GALERIE FOTO