Cea de-a doua zi a simpozionului istoric internațional „Națiunea imaginată. Concepte și etape în construirea identităților naționale europene”


EPDH - 17.06.2016-10Vineri, 17 iunie 2016, la Centrul Eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei, au continuat lucrările simpozionului istoric internațional Națiunea imaginată. Concepte și etape în construirea identităților naționale europene, manifestare organizată de Episcopia Devei și Hunedoarei în colaborare cu Academia Română – Centrul de Studii Transilvane, Università degli Studi di Padova, Universitatea de Stat din Republica Moldova, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Oradea și Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș.

Au fost susținute mai multe prelegeri de către reputați profesori și cercetători din țară și din străinătate, lucrările simpozionului fiind împărțite în două secțiuni, în care a fost abordată tema principală a identităților naționale într-o analiză interdisciplinară, încercându-se reliefarea diferitelor etape istorice ale devenirii popoarelor și conștiințelor naționale europene.


Această prezentare necesită JavaScript.