Centenarul Marii Uniri la Catedrala din Orăștie


În data de 30 noiembrie 2018, în Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din municipiul Orăștie, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei – Ocrotitorul României și a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, s-a săvârșit Sfânta Liturghie de către un sobor de 13 preoți din Protopopiatul Orăștie, avându-l în frunte pe Preacucernicul Părinte Protopop drd. Călin Mihuț.

Cuvântul de învățătură, despre Sfântul Apostol Andrei, a fost rostit de către Preacucernicul Părinte drd. Ionel Scânteie. La finalul Sfintei Liturghii au vorbit, rând pe rând, Preacucernicul Părinte Protopop Călin Mihuț, despre personalitatea Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, a cărui părticică din sfintele moaște se afla în Catedrala din Orăștie, Preacucernicul Părinte dr. Inspector Gabriel Basa, despre evenimentele din anul 1918, reflectate în presa orăștiană a vremii, și drd. Narcis Terchet, președinte al Despărțământului ASTRA „Aurel Vlaicu” Orăștie.

După Sfânta Liturghie, s-a săvârșit slujba Parastasului în cinstea făuritorilor Marii Uniri, dar și a ctitorilor Catedralei.

Pr. Radu Olaru


GALERIE FOTO