Centenarul Marii Uniri sărbătorit la Deva


Joi, 29 noiembrie 2018, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, însoțit de Preacucernicul Părinte Mihai Herban, consilier cultural la Centrul Eparhial, la invitația Domnului Prefect Fabius Tiberiu Kiszely, a participat la ședința solemnă a Colegiului Prefectural desfășurată în amfiteatrul „Spiru Haret” al Inspectoratului Școlar Județean din Deva.

În continuare, la invitația Domnului Mircea Flaviu Bobora, Președintele Consiliului Județean Hunedoara, ierarhul hunedorean a fost prezent la ședința omagială „Hunedoara și Marea Unire” care a avut loc în Sala Mare a Teatrului de Artă Deva. Ambele manifestări au fost dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Preasfinția Sa a rostit câte un cuvânt de binecuvântare în care a evidențiat faptul că Biserica a văzut în Actul Unirii șansa extinderii dragostei și a colaborării între fiii aceluiași neam. Dintotdeauna Biserica a fost locul în care oamenii au învățat să iubească, să se exerseze în dragoste creștinească, ea încercând să transfere accentul de pe cele materiale pe cele spirituale. De asemenea, la final, arhipăstorul hunedorean a adresat îndemnul de a înainta spre viitor plini de dragoste creștinească, conștienți fiind de faptul că suntem născuți pentru veșnicie.


GALERIE FOTO