Cerc pastoral în parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel” din localitatea Hărțăgani | Premierea câștigătorilor concursului „Icoana şi Şcoala Mărturisirii” – faza pe Protopopiatul Brad


5 (2)Ajunul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim a reprezentat moment de aleasă bucurie duhovnicească pentru credincioşii parohiei „Sf. Ap. Petru și Pavel” din localitatea Hărţăgani, care, având binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, au primit spre închinare racla cu Sfintele Moaşte ale Sfinţilor Împăraţi Constantin și Elena, precum şi ale Sfinţilor Cuvioşi din Sinai şi Rait.

Astfel, după procesiunea organizată în jurul bisericii, a avut loc săvârşirea Tainei Sfântului Maslu, la care au participat doisprezece preoţi, în frunte cu PC Părinte Florin Dobrei, Consilier cultural al Episcopiei Devei şi Hunedoarei şi pe PC Părinte Diniş Ioan Petru, Protopop al Bradului.

La momentul potrivit, PC Părinte Florin Dobrei le-a vorbit mulţimii de credincioşi veniţi despre urcuşul nostru duhovnicesc pe scara către cer, fiecare duminică din Postul Mare reprezentând o treaptă pe care credincioşii trebuie să o urce, înarmaţi fiind cu rugăciunea şi cu postul, spre întâlnirea cu Hristos cel Înviat.

Apoi, PC Părinte Protopop Diniş Ioan Petru a premiat copiii care au reprezentat parohia Hărţăgani la Concursul Naţional de Creaţie „Icoana şi Şcoala Mărturisirii” – faza pe protopopiat, obținând cinci premii, printre care şi locul I, în persoana elevului Panţiru Andrei Constantin, care va reprezenta protopopiatul Brad la faza concursului pe Eparhie.

La sfârşit, atât preoţii cât şi credincioşii s-au bucurat de un frumos concert de pricesne în interpretarea copiilor de la grupul de cateheză al parohiei, dar şi a membrilor ansamblului „Ritmuri Zărăndene” al comunei Băiţa.

Seara s-a încheiat cu o vizită a preoţilor slujitori la Punctul de Etnografie şi Folclor aflat în cadrul Şcolii Generale din Hărţăgani, unde se pot viziona unelte, obiecte de uz casnic, icoane vechi şi costume populare, o adevărată ladă de zestre care vorbeşte despre istoria satului.

 

Pr. Valentin Crainic


GALERIE FOTO