Colindători la Centrul Eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei


Incinta Centrului Eparhial al Episcopiei Devei şi al Hunedoarei s-a umplut de cete de colindatori, veniţi să aducă vestea cea bună a Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos Întâistătătorului Eparhiei Devei şi a Hunedoarei, Preasfinţitului Părinte Gurie.

Chiriarhul Devei şi al Hunedoarei a primit cetele de colindători într-o atmosferă de Crăciun, cu bradul împodobit şi cu icoana Naşterii Domnului, în incinta sediului administrativ al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Vineri, 11 decembrie 2015, Preasfințitul Părinte Gurie a fost colindat de mai mulți copii din clasele a IV-a ai Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria”.

Marți, 15 decembrie 2015, au venit să colinde elevi ai claselor I, a II-a și a IV-a de la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” și elevi din clasa a V-a de la Colegiul Național Decebal.

Miercuri, 16 decembrie 2015, la Centrul Eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei au poposit noi vestitori ai Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Preasfințitul Părinte Gurie, întâistătătorul eparhie noastre, a fost colindat de Ansamblul folcloric „Transilvania” al Colegiului Național „Decebal” din Deva, de copii din parohia „Bunavestire” – localitatea Glodghilești, de un grup de preoți din cadrul Protopopiatului Hațeg în frunte cu părintele protopop Antonie Budiul, de studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, de elevi ai clasei a II-a din cadrul Colegiului Național „Decebal” din Deva și de reprezentanți ai unităților teritoriale de jandarmerie.

Joi, 17 decembrie 2015, Centrul eparhial al Episcopiei a răsunat de glasurile colindătorilor veniți în număr mare să-l colinde pe Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei. Au poposit în incinta Centrului eparhial maicile de la schitul „Adormirea Maicii Domnului” – Groapa Seacă din Petrila-Jieț, copilași de la grădinița „Patria” din Deva, elevi ai claselor a II-a și a III-a de la Colegiul Național „Decebal” din Deva, un grup de interpreți de muzică populară coordonat de doamna Valerica Ianoși, Ansamblul folcloric de mici dubași al Școlii Generale „Andrei Mureșanu” și copii din parohia „Sf. Cuv. Parascheva” – localitatea Zlaști.

Vestirea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos la Centrul eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei a continuat și vineri, 18 decembrie 2015, când mai multe grupuri de colindători au poposit spre a-l colinda pe Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, care i-a primit cu bucurie și le-a ascultat cu drag frumoasa urare de Crăciun. Au venit să-l colinde pe Întâistătătorul eparhiei noastre copilași de la grădinița „Patria” din Deva, un grup de deținuți de la penitenciarul Bârcea Mare, un grup de colindători din parohia „Bunavestire” – localitatea Josani, un grup de tineri colindători din parohia „Pogorârea Sfântului Duh” – localitatea Dobra și un grup de masteranzi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Sâmbătă, 19 decembrie 2015, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a fost colindat de către corul Seminarului Teologic „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, vestind Nașterea Domnului printr-un frumos și complex recital de colinde din repertoriul tradițional românesc.

Luni, 21 decembrie 2015, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a fost colindat de un grup de colindători din parohia „Pogorârea Sfântului Duh” – localitatea Dobra, de „dubașii” din parohia „Sf. Ilie Tesviteanul” – localitatea Boz, de un grup de teologi din cadrul protopopiatului Orăștie, de reprezentanți ai unităților teritoriale din cadrul Poliției Române, de grupul de la Catedrala Episcopală „Sf. Ierarh Nicolae” din Deva, coordonat de părintele Florin Gherghina și de un grup de părinți de la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” – Crișan.

După ce a ascultat frumoasele colinde tradiţionale româneşti, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei a adus mulţumiri cetelor de colindători care au venit şi în acest an să colinde la Centrul Eparhial, adresând alese urări tuturor celor prezenţi.

Totodată, efortul colindătorilor a fost răsplătit de către Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, cu tradiţionalii covrigi şi multe alte daruri.


GALERIE FOTO

actualizat la 11 decembrie 2015


actualizat la 15 decembrie 2015


actualizat la 16 decembrie 2015


actualizat la 17 decembrie 2015


actualizat la 18 decembrie 2015


actualizat la 19 decembrie 2015


actualizat la 21 decembrie 2015