Comunicat de presă – proiectul „Alături de bunici: Ne pasă, ne implicăm”


În perioada 15.11.2016- 15.12.2016, în cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Deva, se desfășoară proiectul „Alături de bunici: Ne pasă, ne implicăm”, finanțat din bugetul public al Primăriei Municipiului Deva și implementat de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Deva.

Prin proiectul  „ Alături  de  bunici –  Ne pasă,  ne implicăm”, dorim  să venim   în  sprijinul persoanelor  vârstnice  care au  nevoie de suport social adecvat prin  asigurarea  persoanelor în vârstă  posibilitatea de  a se implica în activități cât mai diverse, potrivite vârstei și condiției de sănătate. Astfel, folosind mintea și trupul se construiște baza unei vieți active și fericite.
Acest  lucru favorizează întreținerea memoriei, a concentrării și a procesului de gândire în general.

Scopul proiectului este sprijinirea unui număr de 20 de persoane vârstnice pentru a-și menține statutul de membri deplini și activi al comunității prin sprijinirea cu alimente și cele necesare traiului zilnic, participarea la activități de socializare și  petrecere a timpului liber, creşterea gradului de informare, îmbogăţirea culturii generale a beneficiarilor, dezvoltarea capacităţii de comunicare, creşterea stimei de sine a beneficiarilor implicaţi în proiect, precum  și informare și consiliere pe probleme de sănătate. Totodată prin acest proiect urmărim și dezvoltarea comunicării intergeneraționale ( tineri și copii selectați din diferite școli învaţă să muncească, să dăruiască, să împărtăşească şi altora din cunoştineţele lor, să fie generoşi, să aibă un simţ moral-civic dezvoltat, copiii şi tinerii învaţă să-i respecte pe cei mai în vârstă iar vârstnicii se simt utili în comunitate).