Concert caritabil de Crăciun – Lumina de la Bethleem


Miercuri, 19 decembrie 2018, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, a avut loc la Sala Mare a Centrului Cultural Drăgan Muntean din Deva concertul de Crăciun Lumina de la Bethleem, aflat la cea de-a 11-a ediție. Concertul a fost organizat de Episcopia Devei și Hunedoarei în parteneriat cu Centrul Cultural Drăgan Muntean din Deva și a făcut parte din seria de manifestări cultural-artistice dedicate sărbătorii Nașterii Domnului la Deva.

 Seara de muzică a debutat cu câteva colinde și cântece de Crăciun interpretate de corul tinerilor membri ai Clubului de Voluntariat al Centrului pentru tineri ORTHOCAFFE din Deva, cor pregătit și dirijat de părintele Nicolae VLAD, absolvent și al Facultății de Muzică din Timișoara. Au urmat adolescenții din trupa Algoritm, coordonați de domnul profesor Nicu Vornicu. În continuare, Pr. Radu Trifon, consilier pentru învățământ și activități cu tineretul al Episcopiei Devei și Hunedoarei a susținut concertul – conferință LUMINA de LA BETHLEEM, o cateheză muzicală despre semnificația praznicului Nașterii Domnului, punctată de interpretarea mai multor piese muzicale, compoziții proprii și preluări din repertoriul românesc. Ultima parte a concertului a fost rezervată colindelor, cântecelor de Crăciun și cântecelor dedicate părinților, în variantă folk și pop – rock, interpretate de Ioan Trifon, Filip Trifon, Alin Gheju și Pr. Radu Trifon. Cele mai multe dintre refrene au fost reluate și cântate de publicul prezent în sală, tineri de toate vârstele. La final, tinerii artiști împreună cu cei peste 300 de spectatori aflați în sală au cântat colinda tradițională O, ce veste minunată!

Concertul a avut și un scop caritabil, s-au strâns donații în bani pentru ajutorarea tinerei Sabina Condurache, o adolescentă din orașul Uricani, județul Hunedoara, cu o impresionantă și foarte tristă poveste de viață, rămasă orfană de la o vârstă fragedă. Fondurile strânse prin bunăvoința și dărnicia publicului prezent la concert vor aduce bucurie în viața adolescentei. Pe această cale organizatorii mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea și susținerea acestui concert, dar și tuturor celor care au adus această bucurie tinerei Sabina prin sumele de bani donate, dorindu-le tuturor Sărbători Binecuvântate.


GALERIE FOTO