Concert extraordinar de colinde susținut de corul „Psalmodia Transylvanica” la Deva


Cu binecuvântarea, prin purtarea de grijă și în prezența Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a avut loc marți, 5 decembrie 2017, la Teatrul de Artă din Deva, un concert extraordinar de colinde susținut de formația corală „Psalmodia Transylvanica” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, sub bagheta Părintelui prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul acestei facultăți. Evenimentul a fost prilejuit de prăznuirea Sfântului Ierarh Nicolae, hramul Catedralei Episcopale din Deva.

Corul de cameră „Psalmodia Transylvanica” este format doar din studenți, masteranzi și doctoranzi ai Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, cu o pregătire muzicală avansată, dobândită fie ca urmare a studiilor muzicale de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, fie în cadrul programelor de studiu oferite de Facultatea de Teologie. Unii membri au rămas fideli corului de la înființare și până astăzi, alții s-au adăugat pe parcurs, în așa fel încât formația corală a rămas mereu tânără și entuziastă, promovând, în cei 27 de ani de activitate, muzica bisericească monodică de tradiție bizantină cu specific transilvan, muzica psaltică, cântarea corală religioasă și populară românească.

Concertul din ajunul praznicului Sfântului Ierarh Nicolae a fost unul de excepție, toți cei prezenți bucurându-se de acest dar muzical-religios făcut de Moș Nicolae prin intermediul corului „Psalmodia Transylvanica”.


GALERIE FOTO