Concert tematic al Coralei „Sacerdotes” la Catedrala Episcopală din Deva

EPDH_05.04.2015-343Astăzi, 5 aprilie 2015, la Catedrala Episcopală din Deva, a avut loc un concert tematic cu piese corale specifice Postului Mare susținut de Corala „Sacerdotes” a Episcopiei Devei și Hunedoarei, corală dirijată de Preacucernicul Părinte Arhidiacon Daniel Balea. Evenimentul a avut loc în prezența Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei și a unui număr însemnat de credincioși.

Corala „Sacerdotes” a Episcopiei Devei și Hunedoarei a luat ființă în toamna anului 2010, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, urmând tradiției impuse de-a lungul timpului în eparhiile Bisericii Ortodoxe Române. Corala este compusă din preoți, diaconi și teologi din protopopiatele Deva, Orăștie, Brad și Hațeg. Corala îşi propune să abordeze un repertoriu format din imne religioase, colinde, cântări şi pricesne, specifice perioadelor liturgice ale anului bisericesc, dar şi pricesne închinate Maicii Domnului, preluate fie din literatura autohtonă, fie din repertoriul universal. Unele piese, ce sunt cunoscute auditoriului în stil monodic, au fost prelucrate şi armonizate pentru cor bărbătesc, tocmai pentru a da o notă de originalitate şi de noutate în interpretarea muzicii corale bărbăteşti.

La finalul concertului, Preacucernicul Părinte Dorel Ciolea a ținut un mic cuvânt de încadrare liturgică a evenimentului, iar Preasfințitul Părinte Gurie a adresat un cuvânt de mulțumire și de felicitare pentru extraordinara evoluție a coralei, al cărei cuprins l-a identificat ca un îndemn și ca pe o întărire duhovnicească spre perioada liturgică ce urmează, Săptămâna Pătimirilor Domnului.


GALERIE FOTO